Sarkia-museon aukioloajat 2021

31.8.2021 Pirkanmaan koronaepidemia on STM:n (Sosiaali- ja terveysministeriö) luokituksen mukaisesti leviämisvaiheessa. Avin (Aluehallintoviraston) rajoitusten mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa. Pirkanmaalla noudatetaan myös tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Maskin käyttö

Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Kasvomaskin käyttäminen ei vähennä turvavälien, käsihygienian ja yskimishygienian noudattamisen merkitystä.

Tauti tarttuu jo ennen oireita

Mihinkään yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin ei mennä sairaana. Koronatartunnan saanut henkilö on tartuttava jo ennen oireiden ilmaantumista tai voi olla koko ajan oireeton ja silti tartuttaa tautia eteenpäin. Tästä syystä tartunnantorjuntaan tähtäävät suositukset ja rajoitukset tulee ottaa huomioon myös oireettomien henkilöiden kokoontumisissa.

Seuraamme koronaohjeistusta ja museo on avoinna alla olevan listan mukaisesti & Sarkia-Seuran edustaja paikalla, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Museolla on tarjolla käsidesiä.

• la 15.5. klo 11-1
  • la 12.6. klo 11-15
  • la 3.7. klo 14-16 (Vanhan kirjallisuuden päivien ajankohta siirtyi heinäkuun loppuun ja tästä syystä Sarkia-museo on Sastamala-esitteen tiedoista poiketen avoinna vain la 3.7. Museo ei ole avoinna pe 2.7.)
  • la 17.7. klo 13-15 (seuran edustaja ei välttämättä paikalla)
  • pe 30.7. klo 15-17 (Vanhan kirjallisuuden päivät 30.-31.7.)
  • la 4.9. Velo Sastamala -pyöräilytapatuman aikana klo 13-17.