Kallen muistohetki 16.11.

Esteetikko ja runoilija Kaarlo Sarkian maallinen matka päättyi Sysmässä 16.11.1945

”Syksyinen päivä kallistui iltaa kohden, yhä hiljemmin lepatti ystävämme heikko elonliekki”, kirjoitti Sarkian viime hetkillä paikalla ollut Mary Laxström.

Kokoonnumme muistelemaan runoilijaa hänen kuolinpäivänään TI 16.11. klo 15.30 Sarkia-patsaalle (Sarkiantie 188, Kiikka), jossa lyhyt muistohetki ja glögitarjoilu.

Tiedustelut & ilmoittautumiset tarjoilua varten seuran puheenjohtajalle Marja Putille ILTAISIN (050-3761729).

Historiallinen postireitti ja Sarkian Runot museon pihapiirin postilaatikossa

Sarkia-museo sijaitsee vanhan Turuntien varressa, jota käytettiin myös postireittinä.

Sastamalalainen tekstiilitaiteilija Outileena Uotila teki tämän historiallisen postireitin Huittisten ja Tyrvään seudun kotiseutuyhdistysten hallinnoiman hankkeen esiselvitystä ja kulki kävellen & pyöräillen reitin välillä Oripää-Hämeenkyrö 18.-25.4.2021. Outileenan matkapäiväkirjaa voit lukea tästä linkistä: http://tyrvaanseudunkotiseutuyhdistys.fi/historiallinen-postireissu-alkaa/

Outileena haastoi reitin varrella sijaitsevia yhdistyksiä tuunaamaan postilaatikon tai laittamaan jotakin muuta näkyvää tien varteen.

Myös Sarkia-Seura tarttui haasteeseen ja niinpä pystytimme Outileenan omakätisesti valmistaman postilaatikon Sarkia-museon tontille ja postilaatikosta löydät Sarkian Runot-teoksen, jota voit käydä lukemassa ja ruveta runolle. Runollisia hetkiä, ole hyvä!