15.-19.8. Muurin tällä puolen -esitys Sarkia-näyttämöllä

Muurin tällä puolen kertoo kyläläisten tarinoita tulevaisuuden Suomessa, jossa maa on jaettu muurilla kahtia. Yhteiskunnalliseen järjestelyyn ollaan tyytyväisiä, kunnes ymmärretään, että toisilla on jotain enemmän – valtaa, vapautta, sivistystä. Pieni osa maalaiskyläläisistä radikalisoituu ja lietsoo joukot nousemaan valtaapitäviä vastaan.

Ovatko muurit tarpeeksi vahvoja pitääkseen elämän vakaan muuttumattomana? Olisiko muutos kaiken hyvän ja turvallisen loppu vai kaikuuko siinä lupaus paremmasta?

”Jos saisin valita, olisin ehkä lammas, tyhmä ja unohtavainen. Ei, olisin susi. Menisin talon alle ja pysyisin siellä kauan. Kun tulisin taas näkyviin, en olisi menettänyt luottamustani ihmiseen, koska sitä ei olisi koskaan ollutkaan.”

Esitykset (Esityksessä ei ole väliaikaa ja esityksen kesto n. 45 min. ENNAKKOTIEDOISTA POIKETEN KIIKAN LIONS CLUBIN PUFFETTIA EI OLE!)

• su 15.8. klo 17
  • ke 18.8. klo 19
  • to 19.8. klo 19

Sarkia-näyttämö, Kiikkapääntie 44, Sastamalan Kiikka

Liput 10 €, VAIN KÄTEINEN

Sisältövaroitukset, lisätiedot ja lippuvaraukset

ida.teeri@gmail.com / 044 0601903

Pysäköinti

Kiikan Kannarin takana olevalle pysäköintialueelle, osoite Meijerinahde 1, Sastamala. Matkaa pysäköinnistä näyttämölle noin 550 metriä, varaathan tarpeeksi aikaa esityspaikalle siirtymiseen!

Esitys perustuu Ilona Tomin romaaniin Muuria ei ole

• Ohjaus: Ida Teeri
  • Tuotanto: Laura Niemelä ja Ida Teeri
  • Esiintyjät: Katariina Laaksonen, Saija Nygård, Virpi Teeri, Iida Virta, Jasmin Virtanen
  • Puvustus: Tinka Kankkonen
  • Kuva: Laura Niemelä

Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Sastamalan kaupunki

Historiallinen postireitti ja Sarkian Runot museon pihapiirin postilaatikossa

Sarkia-museo sijaitsee vanhan Turuntien varressa, jota käytettiin myös postireittinä.

Sastamalalainen tekstiilitaiteilija Outileena Uotila teki tämän historiallisen postireitin Huittisten ja Tyrvään seudun kotiseutuyhdistysten hallinnoiman hankkeen esiselvitystä ja kulki kävellen & pyöräillen reitin välillä Oripää-Hämeenkyrö 18.-25.4.2021. Outileenan matkapäiväkirjaa voit lukea tästä linkistä: http://tyrvaanseudunkotiseutuyhdistys.fi/historiallinen-postireissu-alkaa/

Outileena haastoi reitin varrella sijaitsevia yhdistyksiä tuunaamaan postilaatikon tai laittamaan jotakin muuta näkyvää tien varteen.

Myös Sarkia-Seura tarttui haasteeseen ja niinpä pystytimme Outileenan omakätisesti valmistaman postilaatikon Sarkia-museon tontille ja postilaatikosta löydät Sarkian Runot-teoksen, jota voit käydä lukemassa ja ruveta runolle. Runollisia hetkiä, ole hyvä!

Sarkia-museon aukioloajat 2021

31.8.2021 Pirkanmaan koronaepidemia on STM:n (Sosiaali- ja terveysministeriö) luokituksen mukaisesti leviämisvaiheessa. Avin (Aluehallintoviraston) rajoitusten mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa. Pirkanmaalla noudatetaan myös tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Maskin käyttö

Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Kasvomaskin käyttäminen ei vähennä turvavälien, käsihygienian ja yskimishygienian noudattamisen merkitystä.

Tauti tarttuu jo ennen oireita

Mihinkään yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin ei mennä sairaana. Koronatartunnan saanut henkilö on tartuttava jo ennen oireiden ilmaantumista tai voi olla koko ajan oireeton ja silti tartuttaa tautia eteenpäin. Tästä syystä tartunnantorjuntaan tähtäävät suositukset ja rajoitukset tulee ottaa huomioon myös oireettomien henkilöiden kokoontumisissa.

Seuraamme koronaohjeistusta ja museo on avoinna alla olevan listan mukaisesti & Sarkia-Seuran edustaja paikalla, mikäli koronarajoitukset sen sallivat. Museolla on tarjolla käsidesiä.

• la 15.5. klo 11-1
  • la 12.6. klo 11-15
  • la 3.7. klo 14-16 (Vanhan kirjallisuuden päivien ajankohta siirtyi heinäkuun loppuun ja tästä syystä Sarkia-museo on Sastamala-esitteen tiedoista poiketen avoinna vain la 3.7. Museo ei ole avoinna pe 2.7.)
  • la 17.7. klo 13-15 (seuran edustaja ei välttämättä paikalla)
  • pe 30.7. klo 15-17 (Vanhan kirjallisuuden päivät 30.-31.7.)
  • la 4.9. Velo Sastamala -pyöräilytapatuman aikana klo 13-17.

Sarkia-museo Instagramissa

Löydät meidät nyt myös Instagramista.

Käypä tsekkaamassa sarkia_museo.