* Runon ja suven päivän runohetki  Pirunvuorella 6.7.2018

Karkun kappeliseurakunnan ja Sarkia-Seuran yhteistyönä järjestämä runohetki Runon ja suven päivänä Pirunvuorella keräsi parisenkymmentä kuulijaa.

Ilma oli mitä ihanin ja Danielssonin kivilinnan edustalla oli mahtava lausua suomalaista kesäistä runoutta. Pääosassa tietenkin päivänsankari Eino Leino, mutta myös luonnollisesti muita kuten Kaarlo Sarkia, Pentti Saarikoski jne.

Kiitos kaikille reippaille retkeläisille, jotka kivilinnan kupeeseen olivat saapuneet.

Piru 0 20180706_181606   Piru 1 20180706_180111   Piru 11 20180706_183453

* Naisen paikka – Vanhan kirjallisuuden päivät 28.-30.6.2018

Vanhan kirjallisuuden päivät vietettiin vähän perinteistä viileämmässä säässä.

Sää ei vaikuttanut kävijämäärään vaan totuttuun tapaan ohjelmat vetivät kuuntelijoita ja kirja- & esittelypöytien äärellä parveili kävijöitä  jopa tungokseen asti.

Sarkia-Seuran osastolla vieraili myös mukavasti väkeä, kiitos kaikille kävijöille :-)

Avajaisjuhlassa Kamarikuoro Trilli esitti johtajansa Elisa Junttilan johdolla Sarkian sävellettyjä runoja.

Sylväällä tavattiin  – ja luettiinkin :-D

Ensi vuonna samoissa merkeissä tapaamme 28.-29.6.2019.

Kopiomalla tämän linkin pääset Vanhan kirjallisuuden päivien sivuille https://vanhankirjallisuudenpaivat.com/

Sarkia-seuran osasto 29.6.2018      Trilli 29.6.2018

* Pärskäyksiä-runoviikon tapahtumia

Maanantaina 7.5.2018 oli keväinen runojen ilta Sarkia-museolla, paikalle oli kertynyt reilut kolmisenkymmentä kuulijaa.
Sastamalan opiston kirjoittajakurssilaiset esittivät omia tekstejään, Kaarlo Sarkian runoja kuultiin myös. Runojen lomassa esiintyi pieni sellisti.

Pärskäyksiä Sarkia-museolla 7.5.2018

Perjantaina 11.5.2018 Marja Koukku luennoi aiheesta Kaarlo Sarkian elämä ylioppilaasta runoilijaksi.
Mielenkiintoista luentoa oli paikalle saapunut kuulemaan parisenkymmentä henkeä.

Pärskäyksiä 11.5.2018 Koukun Marja

Sastamalan Opisto ja Sarkia-Seura ry järjestivät yhteistyössä molemmat Pärskäysiä-runoviikon tilaisuudet.

* Suomen nainen eri vuosikymmenillä -tapahtuma 24.9.2017

Sastamalassa Kiikassa Kannarissa valotetiin eri  ikäisten naisten elämää hieman yli sadan vuoden ajalta runon ja musiikin välityksellä. Tilaisuudessa oli paikalla noin parisenkymmentä henkilöä.

Tapahtuman järjestivät Sarkia-Seura ry ja Sastamalan Opisto opiskelijoineen

MAINOS Suomen nainen eri vuosikymmenillä

* Sarkia-Seura oli mukana Vanhan kirjallisuuden päivillä 30.6.-1.7.2017

Vanhan kirjallisuuden päivät vietettiin hienossa säässä teemalla Itsepäinen Suomi ja Sarkia-Seura oli itsepäisesti mukana omalla osastollaan.

Kävijöitä oli hyvin liikkeellä sekä kirjapöytien että ohjelman äärellä.

Tellervo Koiviston esiintyminen sai Sylvään koulun juhlasalin tupaten täyteen innokkaita kuulijoita.

Osastollamme oli myynnissä näköispainoksia Sarkian Kootuista runoista sekä t-paitoja Sarkian muotokuvalla.

Sylväällä nähtiin  :-)  ja toivottavasti tapaamme ensi vuonnakin näissä merkeissä pe 29.6.- la 30.6.2018!